En bild av Tyskland

by Webbtrender

För barnfamiljer på semester i Tyskland finns det mycket att se och uppleva, inte minst i de nordligare delarna av landet. Till Tyskland tar man sig enklast med färja från Rödby i Danmark till Puttgarden, färja mellan Trelleborg och Sassnitz eller färja från Trelleborg till Rostock. Under färjeturen kan föraren passa på att koppla av och köra iland pigg och utvilad, redo att utforska de tyska turistpärlorna.

Turistmål i närheten av Puttgarden

7,4 km från färjeläget i Puttgarden ligger Meereszentrum Fehmarn, ett havsakvarium med korallrev, hajar och exotiska fiskar. En 45 minuters bilresa från Puttgarden ligger Sierksdorf, vars nöjes- och temapark Hansa-Park har åkattraktioner och nöjen för hela familjen. Till skillnad från många andra nöjesparker betalar man bara entrébiljett och får fri tillgång till de olika åkattraktionerna! Knappt en och en halv mil söder om Hansa-Park ligger ännu ett havsakvarium, Sea Lifer Timmendorfer strand. Här möts man av hajar, havssköldpaddor och andra spännande vattenlevande djur samt en undervattenstunnel där man kan se de simmande djuren underifrån! I Dassow finns en tigerpark som förutom tigrar också har lejon, dromedarer, lamor och även alpackor och andra tamdjur. Hagenbeck Tierpark i Hamburg är ännu en djurpark och har bland annat elefanter, pingviner, orangutanger, leoparder och många andra djur.

Turistmål i närheten av Rostock och Sassnitz

För den som föredrar björnar kan Bärenald Müritz rekommenderas. I denna park lever brunbjörnar i olika hägn i skogen och besökarna kan vandra mellan dessa och se på när björnarna lufsar, badar, leker och solar. Klätterparken Seilgarten Prora ligger bara en dryg mil från färjeläget i Sassnitz och är ett utmärkt resmål för barn och ungdomar med spring i benen. Ruegenpark i Rügen, som ligger på samma ö som Sassnitz, har ett brett utbud av lekattraktioner och en miniatyrvärld med massor av små modeller av kända byggnader som exempelvis kinesiska muren, operahuset i Sydney och Mount Rushmore National Memorial. Alaris Schmetterlingspark i Sassnitz är en fjärilspark med dryg 140 olika sorters fjärilar i alla tänkbara vackra färgkombinationer.

Turistmål i Berlin

Huvudstaden Berlins stora zoo har flodhästar, schimpanser, pingviner, elefanter, giraffer, gorillor, orangutanger, noshörningar och andra magnifika djur. Den som ändå är i Berlin bör också passa på att besöka Aquadom & Sea Life Berlin, ett av Europas största havsakvarium. Här kan man bland annat beskåda rockor, sjöhästar, bläckfiskar, maneter, sjöstjärnor och andra havsdjur. Bilsemester med barn är för vissa en utmaning men rätt planerat blir det en trevlig färd att komma ihåg! Det finns många hotell och aktiviteter runt om i Europa som är barnvänliga och perfekt vid en semestertur.