Barnoveraller bäst i test

by Webbtrender

När vi vuxna köper vinterkläder får inte sällan plaggets funktion stå tillbaka för det viktiga utseendet. Trender och mode prioriteras framför egenskaper som vatten- och vindtäthet eller plaggets andningsförmåga. Här skiljer sig våra förutsättningar markant från våra barns. Vi kan välja att stanna inne när det blåser, regnar eller snöar som mest och behöver sällan utsätta oss för väder på det sätt våra barn både frivilligt och ofrivilligt gör. Lek utomhus är det bästa sättet för barn att få utlopp för både nyfikenhet och energi och därför är klädernas funktion prio ett.

De utvecklande utomhuslekarna

Utomhus får barn en större frihet att pröva och träna på kommande färdigheter och kunskaper. Balans, koordination och träning för sinnen utforskas i snöhögar, på grusplaner och i lervälling. Och kläderna måste givetvis vara utvecklade för att skydda våra aktiva barn i sina bravader. Med andra ord bör vinterkläderna hålla torrt och hålla värme, samtidigt som de bör vara följsamma så att barnet kan röra sig och leka så fritt som möjligt.

Välja rätt overall

Det bästa skyddet är den heltäckande overallen som tillskillnad från ett tvådelat set inte släpper in kyla eller väta i utrymmet mellan byxa och jacka. Men att välja rätt bland det gigantiska utbudet av overaller är dock inte helt enkelt. Det finns åtskilliga overalltillverkare och givetvis påverkas vi till största del av den marknadsföring vi tar del av. Mest reklam betyder dock inte bäst produkt, men det är ofta nära tillhands att välja de mest bekanta märkena det är dags att handla. För att slippa lägga onödiga pengar på en overall som kanske inte når upp till vad som utges i marknadsföringen är ett tips att söka bland seriösa tester av produkten.

Bäst i test

Ingen har råd att testa sig fram för att hitta den bästa overallen. Dagens kvalitéts overaller kostar trotsallt en del, men genom att låta testpaneler göra förarbetet åt en kan man på ett enkelt sätt hitta rätt bland det stora utbudet. För att kunna lita på att testerna ger en rättvis bild bör ett flertal märken och modeller finnas med i testet och det bör i beskrivningen av testet redogöras vilka kriterier som man använt sig av och hur man sedan jämfört och bedömt overallernas funktion. En sajt med hög ambition som utförligt beskriver overallernas egenskaper och vidare gör mätbara tester är bästitest.se.